Fortsätt till huvudinnehåll

Skalbaggar som äter pollen.Jag som odlar frön gillar inte alls dessa pollenätande baggar.
De liknar rapsbaggar. Förra året var de inte alls så här bedrövligt många.
Det här året är en prövning för odlare.


Kommentarer

Ruben sa…
Jag har också upptäckt de här baggarna. Vet du om det är rapsbaggar eller någon annan sort?

/Ruben
Ruben sa…
Jag har också upptäckt de här baggarna. Vet du om det är rapsbaggar eller någon annan sort?

/Ruben
Fy 17 för rapsbaggar, dom är inte kul - dom heller! Men det finns ju annat otyg också.....
odlaren sa…
Jag har noterat att dessa baggar inte alls dras till röda blommor!
Jag får satsa på röda blommor om detta ska bli framtiden.
De ser ut som rapsbaggar men jag vet inte om det är det.
Ruben sa…
Hej!
Jag har precis upptäckt din fantastiska blogg när jag googlade på rapsbaggar. Jag har med stort intresse läst nästan hela bloggen, jag har några kommentarer.
Jag såg din test av luktärtors grobarhet, de var köpta på RaraVäxter, om jag minns rätt. Det bästa, och snabbaste sättet att driva fram luktärtor från frö är att "så" dem i fuktat 4-dubbelvikt hushållspapper. Efter cirka 3 dagar kan man se groddar, och det är bara att överföra dem till annat medium t ex jord. Grobarheten är 95-procentig enligt mina erfarenheter.
Såg i ett annat inlägg, att du testat att så luktärtor vid olika tidpunkter, och att de senast sådda växte om de tidigare sådda. Jag har gjort en liknande test, och kommit fram till att man inte tjänar något på att så alltför tidigt.

Så hade jag en fråga, du misstänkte svampar i IKEAS kokos. Du skulle testa om det var så. Vad kom du fram till? Funderar på att köpa ett gäng, men om dina misstankar stämmer kanske det är bäst att låta bli? Verkar annars väldigt bra!

Är du intresserad av att se vad jag skrivit om t ex luktärtor, kan du besöka min blogg:
Http://rubensrabatter.blogspot.com
Det finns en ruta där man kan söka på t ex "luktärtor"

Måste säga igen, att jag hittat mycket intressant läsning på din blogg! Jag har länkat till din blogg angående stölden av nejlikan, vilket är väldigt trist att läsa!

Hälsningar /Ruben
Anonym sa…
Hej
Din idé att gro ärtorna på hushållspapper är en bra idé, för då slipper jag undra om de inte grott ännu eller om de ruttnat.

Jag testar kokosfibern nu genom att ha 2 krukor med kokosfiber i den ena krukan och såjord i den andra.
3 av 5 ärtor kom upp i kokosfibern och 5 av 5 kom upp i såjorden. Det är misstänkt.
Men nu har jag 3 plantor i varje kruka och alla ser likadana ut men det är ännu för tidigt att frikänna kokosfibern.
(odlaren)

(Kommentarer på min blogg fungerar inte för mig idag.)